Holistische praktijk voor dieren

Angel Westerbeek

VOEDINGSADVIES

VOEDINGSADVIES:

Brokken? Vers rauw vlees? Diersoorten vermijden? Waarom de ene voeding wel en de andere liever niet? Wat is het verschil tussen alle soorten diervoeding? Waar komen de klachten van hond of kat vandaan en is het te voorkomen? 

Tijdens een voedingsconsult bespreken we de huidige voeding van het dier en kijken we of hier iets in aangepast moet/kan worden zodat de voeding passend is bij uw hond of kat. Geen dier is het zelfde, de behoeftes lopen regelmatig uit één en ook eventuele klachten of symptomen zijn per dier verschillend.

Een goede gezondheid begint in de darmen en passende voeding staat daarbij op nummer één. We kijken naar de samenstelling van de huidige voeding, naar eventuele symptomen die uw dier laat zien op zowel mentaal als fysiek gebied en uiteraard bespreken we ook de (ziekte)geschiedenis, leefomstandigheden, erfelijke eigenschappen, enzovoort.

Met de informatie die van u als eigenaar wordt verkregen tijdens dit gesprek ga ik een plan opstellen en hieruit volgt een voedingsadvies. Naast passende voeding zal uiteraard ook worden gekeken of het verstandig is verdere stappen te ondernemen. Zijn er behalve voeding nog andere gebieden die aandacht kunnen gebruiken? Dit kan zijn op het gebied van vaccinatie, medicatie, ontworming, vlooien/tekenbehandeling, enz.

Wanneer er op één of meerdere gebieden een belasting ontstaat door invloeden van buitenaf dan is het goed om dit mee te nemen. Tenslotte heeft alles invloed op de gezondheid van uw dier, hoe weinig het soms ook lijkt te betekenen. Graag help ik je om door de bomen het bos weer te gaan zien.


Na een voedingsconsult kan ik besluiten dat het, naast veranderen van voeding, ook goed is om organen extra te ondersteunen met spagyriek of celzouten. Dit zal ik dan met u bespreken.


Uiteraard zijn dit adviezen; als eigenaar bent u degene die beslist wat u ermee wilt doen.