Holistische praktijk voor dieren

Angel Westerbeek

NIEUWS

- 15-11-2020: Nieuwe link toegevoegd: BLOG


Tot 31 oktober 2020 schreef ik op facebook verschillende artikelen, van mijzelf of vertaald uit Dogs Naturally Magazine. Met ingang van 1 november 2020 is het niet meer mogelijk om deze artikelen te plaatsen, facebook heeft dit weggehaald. Ik heb daarom op deze website een blog aangemaakt. Als je daarop klikt, zie je verschillende artikelen die ik heb geschreven en de nieuwe zullen hier ook worden vermeldt. 

- 27-10-2020: afspraken nog volledig gericht op voedingsadviezen en voorlichting


In augustus 2019 gaf ik al aan dat ik geen uitgebreide homeopathische behandelingen meer aan nam (zie onder). Ik wilde vooral de advieskant blijven volgen. Advies over voeding, vaccinaties, ontworming, vlooien/tekenmiddelen, fysieke en mentale gezondheid. Dat had ik leuk bedacht maar de verleiding om hierbij toch homeopathische middelen in te zetten was te groot. En zo ging ik van adviesconsulten toch weer richting uitgebreider behandelen.

Het wordt in de winkel nog steeds drukker en ik merk dat ik opnieuw dreig vast te lopen, organisatorisch gezien. Dus: nog maar iets strenger zijn voor mezelf:)

Vanaf 1 november zal ik mij naast het werk in de winkel vooral bezig houden met het geven van advies. Op alle gebieden. Heb ik tijdens een afspraak het idee dat er meer nodig is, dan zal ik doorverwijzen naar een collega (en dan hou ik hier in de prijs van het adviesgesprek uiteraard rekening mee). 

- 14-05-2020: wijziging telefoonnummer


Sinds een half jaar heb ik een tweede telefoon, speciaal voor de praktijk. Ik dacht dat dat handig was, alles gescheiden. Dat leek misschien ook wel zo maar het bevalt me niet goed. Daarom heb ik besloten om weer terug te gaan naar één nummer. Ik ben daarom vanaf nu weer bereikbaar op telefoonnummer 06-50840709. Mijn oude telefoon is per direct uit de lucht:)

- 25-08-2019: stoppen uitgebreide homeopathische consulten


Bijna zes jaar geleden ben ik samen met Marian ter Horst onze natuurwinkel begonnen in Haaksbergen, genaamd 'Meat & More' voor hond en kat. Dit bleek een gat in de markt, meer en meer mensen wisten ons al snel te vinden. Onze winkel groeide na een aantal jaren echt uit zijn jasje. Sinds november 2018 zijn wij verhuisd. Zelfde straat, groter pand. Een uitkomst, de beste zet die we hebben kunnen doen. Ons assortiment wordt steeds verder uitgebreid en het aantal klanten blijft groeien. Dat is natuurlijk fantastisch, en precies wat we hadden gehoopt.

Naast de winkel heb ik mijn eigen praktijk, en ik merk dat dit een perfecte combinatie oplevert. Mensen kunnen voor alles op één plek terecht. Het is voor mij als therapeut natuurlijk geweldig dat ik mensen niet alleen van de juiste producten kan voorzien maar ze ook nog eens advies kan geven waardoor sneller een heel plaatje compleet wordt. Bovendien hoor je dan bij ons in de winkel niet dit, en vervolgens bij een ander weer dat. Je mag er van uit gaan dat we alle tijd zullen besteden om jouw als klant (en uiteraard jouw dier) te helpen een goede gezondheid te bereiken en te behouden.


En daar hebben we het woordje 'tijd'....

Door de toegenomen drukte en het feit dat ik iedereen wel graag wil helpen, merk ik dat ik niet meer zo goed alle ballen in de lucht kan houden. Van alles wat ik doe, vragen de homeopathische consulten het meeste tijd. En dat is op zich geen probleem, ik ben tenslotte ook klassiek veterinair homeopaat en dit is graag wat ik wilde gaan doen. Ik heb echter de laatste maanden ook gemerkt dat ik erg veel plezier beleef aan het geven van uitleg, over welke zaken dan ook. Vaccineren, voeding, parasietenbestrijding; gewoon net even dat beetje meer uitleg geven dan je normaal kunt verwachten. Daar gaat tijd in zitten, en het is nou eenmaal niet altijd mogelijk dit op een rustige manier te doen in de winkel. Klanten komen en gaan, en dat is uiteraard ook de bedoeling en hartstikke fijn maar ik wil mijn advies wel graag duidelijk één op één over brengen. Ik merk dat hier veel behoefte aan is. Om dit op een goede en betrokken manier te kunnen doen, heb ik na veel nadenken besloten om de uitgebreide consulten inclusief vervolgconsulten door te sturen naar mijn collega. Ik voel dat dit voor mij dusdanig veel tijd vraagt in combinatie met mijn werkzaamheden in de winkel, dat ik niet 100% efficiënt mijn werk kan doen. In elk geval niet zo zoals ik het voor ogen had een aantal jaren terug. En dat is jammer, vind ik.

Niet dat dit besluit makkelijk was hoor, ik wil niemand teleurstellen maar zeker ook niet zelf het plezier en de overgave verliezen in alles wat ik doe.

Vanaf 1 september 2019 kies ik er dus voor om in mijn praktijk alle behandelingen aan te bieden, maar uitgebreide homeopathische consulten door te sturen. En dit zijn dan vooral de klanten die komen behandelingen die veel tijd en begeleiding vragen.

Ik hoop op deze manier meer tijd te kunnen besteden aan al het andere wat leeft bij mens en dier, zowel op fysiek als mentaal gebied.

Een nieuwe, meer praktische manier van werken waardoor rust ontstaat en meer effectieve tijd om hulp te bieden.


Praktisch gezien betekent dit dat de bereikbaarheid van de praktijk wordt aangepast aan de openingstijden van de winkel, uitgezonderd de zaterdag. Ik ben bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-18.00u. U kunt mij dan telefonisch bereiken om een afspraak te maken. Dit zullen plaatsvinden tussen 12.30-13.30u of 14.00-15.00u. Wanneer ik de telefoon niet kan oppakken dan kunt u een bericht inspreken of een email sturen. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.


Uiteraard hoop ik op begrip voor deze beslissing. Graag tot ziens in mijn praktijk!